Informatii pentru pacienti

Ar putea fi apnee de somn?

 
Apnee

Apneea de somn înseamna oprirea repetata a respiraţiei în timpul somnului, de aceea organismul tau sufera.
◊ Mulţi oameni sunt bolnavi fara sa ştie.
◊ Odata descoperita aceasta boala se poate trata. l

Ce stim despre astmul bronsic ?

 
Apnee

Astmul este o afecţiune raspândita în rândul populaţiei generale, afectând aproximativ câteva milioane de români. Cel mai frecvent astmul debuteaza în copilarie, dar poate apare pentru prima data la orice vârsta – chiar şi la vârste cuprinse între 70 – 80 ani.

Bronhopneumopatia cronica obstructiva

 

BPOC este o boala respiratorie cronica ce afecteaza atât bronhiile (bronşita cronica) cât şi plamânii (emfizem) şi se manifesta prin îngustarea progresiva şi ireversibila a cailor aeriene, ceea ce se însoţeşte de o scadere concomitenta a capacitaţii respiratorii.

Fumatul este principala cauza a BPOC! În marea majoritate a cazurilor, BPOC apare la fumatori, dupa vârsta de 40 de ani. Nu toţi fumatorii fac BPOC, dar s-a constatat ca o proporţie de 10-15% dintre ei, care au probabil o predispoziţie înca neprecizata, reacţioneaza exagerat la fumul de tigara.

CANCERUL BRONHO-PULMONAR

 

Un pacient diagnosticat cu cancer pulmonar trebuie sa fie bine informat asupra afecţiunii sale şi asupra modalitaţilor de tratament. Acest articol are rolul de a raspunde la unele întrebari ale pacienţilor şi a le oferi suport în lupta cu aceasta maladie..

Majoritatea cazurilor sunt suspectate iniţial dupa efectuarea unei radiografii pulmonare. Este absolut necesar sa se preleveze probe de ţesut lezional, lucru realizat prin efectuarea unei bronhoscopii sau a unei toracoscopii. Aceste probe de ţesut vor fi examinate în laborator unde se va decela tipul histologic de cancer, necesar pentru stabilirea exacta a tratamentului. Pentru a stabili raspândirea cancerului local sau în alte organe, se va efectua computer tomografie (CT).

Apneea in sarcina

 
Quisque venenatis mi

 Sindromul de apnee în somn din timpul sarcinii (Sleep Apnea Pregnancy Syndrome – SAPS) este condiţia caracterizata prin prezenţa repetata a apneilor în timpul somnului, cu durata de minim 10 secunde, la femeile aflate în al treilea trimestru de sarcina

Pneumonia

 

Pneumonia/bronhopneumonia este o infecţie ce se localizeaza la nivelul cailor aeriene şi a ţesutului pulmonar (în special la nivelul alveolelor). In consecinţa, caile aeriene mici (bronşiolele) devin inflamate şi acumuleaza lichid în lumen. În acest moment intervin celulele albe din organism care lupta împotriva infecţiei, prin migrarea acestora la locul leziunii

Scopul este de a reda funcţia pulmonara, obiectivul principal al plamânului fiind preluarea din aer a oxigenului şi vehicularea acestuia catre sânge şi apoi în tot organismul.

Copyright ©2014: Netconsult. Site realizat in colaborare cu